5 belangrijke voordelen van WordPress websites

WordPress websites

Het WordPress CMS (content management systeem) biedt tal van voordelen. In deze blog worden een aantal belangrijke voordelen toegelicht. Overweeg je een WordPress website te laten bouwen? Neem dan vrijblijvend contact op!

WordPress website laten bouwen?

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek

Gratis adviesgesprek

Hoeveel websites zijn er gebouwd met WordPress?


Ruim 33% van alle(!) websites worden gebouwd met WordPress. Dat betekent dat op dit moment ongeveer 455.000.000 websites WordPress gebruiken. Het is dan ook het grootste content management systeem (CMS) met een marktaandeel van 61,8%.

Deze indrukwekkende cijfers komen natuurlijk niet zonder reden tot stand. Daarom licht ik in deze blog een aantal belangrijke voordelen van het gebruiken van WordPress als CMS toe.

5 belangrijke voordelen van WordPress als CMS


1. Zeer geschikt voor zoekmachineoptimalisatie (SEO)

WordPress is ideaal voor SEO. Websites die met WordPress zijn gebouwd, hebben een eenvoudige en een constante structuur in programmeercode, waardoor ze gemakkelijk te indexeren zijn door Google. Ook maakt WP het zeer eenvoudig om alle SEO-componenten aan te passen op basis van waarop jij gevonden wil worden. Met handige plug-ins zoals Yoast SEO krijg je concrete verbeterpunten om zo hoog mogelijk te ranken in Google.

2. Responsive web design made easy

Tegenwoordig bestaat het wereldwijde internetverkeer voor 52% uit mobiele apparaten. Dit betekent dat responsive web design niet iets is om te overwegen, jouw website moet volledig responsive zijn. Ook gaat dit verder dan een website die zich aanpast naar een kleiner schermformaat. Een mobiele gebruiker moet eenvoudig kunnen navigeren door je website om binnen een paar seconden te vinden waar diegene naar zoekt.

De beste WordPress thema’s en plug-ins maken het mogelijk om jouw website vanuit één omgeving te optimaliseren voor ieder apparaat. Zo bouw je als het ware “verschillende versies” van je website voor desktops, tablets en mobiele apparaten. Gebruiksvriendelijke ‘page builders’ als Elementor maken dit een eenvoudig en leuk proces.

Ga vrijblijvend in gesprek met een WordPress specialist

Gratis adviesgesprek
5/5

3. Thema’s en plug-ins

Het toevoegen van nieuwe functionaliteiten is zeer eenvoudig voor op WordPress gebaseerde websites. Met meer dan 50.000 plug-ins en 20.000 thema’s zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Waar voor traditionele websites “oplossingen op maat” gemaakt moeten worden, is voor WordPress websites vrijwel altijd een thema of plug-in beschikbaar.

Thema’s bieden daarbij vaak een brede selectie van templates aan, waardoor je direct kunt starten met een webdesign naar jouw smaak. Met plug-ins vul je jouw thema aan met functionaliteiten naar wens.  Denk bijvoorbeeld aan een plug-in welke klanten de mogelijkheid geeft om een afspraak in te plannen. Hiervoor zijn tal van plug-ins beschikbaar waarmee dit eenvoudig te realiseren is. Zo is voor vrijwel ieder idee een plug-in te vinden, waardoor (duur) maatwerk onnodig is.

4. Onafhankelijkheid van web designers

Bij traditionele websites is de overgang naar een andere partij in veel gevallen erg lastig. Dit komt doordat traditionele designers vaak eigen manieren van werken hebben op het gebied van programmeren en ontwerpen. WordPress werkt op een universeel, open source-platform, waardoor overgang naar aan andere webdesigner of bureau in veel gevallen eenvoudig is. Mocht dit dus ooit nodig zijn, dan zit je niet vast een één partij.

5. Updates

Omdat WordPress een open source-platform is en omdat zoveel mensen het gebruiken, ontvangt het constant feedback van ontwerpers en programmeurs. WordPress ondergaat daarom regelmatig updates, welke bugs verhelpen of nieuwe functies en functionaliteiten toevoegen. Het platform blijft altijd up-to-date en verbetert continu. Het is geen statisch stukje software dat na een bepaalde tijd ‘ouderwets’ is.

+31 6 48161454

Geef jouw bedrijf een digitale boost

Neem vrijblijvend contact op om jouw digitale kansen te ontdekken

Scroll naar top
small_c_popup.png

Laten we digitale kansen ontdekken

Gratis adviesgesprek

Stuur een bericht of bel: +31 6 48161454